Vi som bryr oss

Det är just det här som alltid får mig att gå igång på "Jag skiter väl i miljön, då är jag ju död ändå".
Men Hallå, dina barn då???????????????????????
Vilken förälder skulle inte ta en kula för sina barn, vilken förälder skulle inte göra allt 100 gånger om för sina barn?
Det är inte vi som kommer få betala det högsta priset för vad vi åsamkar miljön idag.
Det är våra barn och barnbarn.
Och att tro att våra barn inte ser, hör och uppmärksammar vad som händer är bara idiotiskt.
Läs den lilla artikeln här
3 konkreta mycket enkla tips:
*Köp mer ekologiskt. Ekologiska produkter är tyvärr ofta lite högre i pris och om du inte kan byta ut allt så bestäm 2-3 saker som du hädanefter alltid utan undantag ska köpa ekologiskt (mina är kaffe, ägg och filmjölk) och köp resten i största möjliga mån.
mat/Nahrung20.gif

*Undvik att ta bilen. Jag behöver min bil för att ta mig till jobbet men bortsett från den transport sträckan + storhandling, tar jag nästan aldrig bilen utan väljer cykeln eller att gå i första hand och i andra hand blir det bussen.
*Släck lampor, datorer tv-apparater och ha ingenting på standby. Vi har köpt en sådan här där vi har sladdar till tv:n, dvd:n, x-box osv. Varje kväll stänger vi av på strömbrytaren, det är en vanesak och vi tänker inte ens på det längre. Sparar inte bara på miljön utan på elen dvs. pengar också!!

Tumblr_m0i1j7m1zy1qlcs1ko1_500_large
bild


Japp, detta är inga stora uppoffringar men det gör skillnad, ringar på vattnet. Kom igen nu, vi som bryr oss ska bli fler!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0