Tips på jävligt bra böcker!!

Jag läser ganska mycket och i princip bara biografier. Tycker inte jag får ut så mycket av något som är helt och hållet påhittat. När jag läser vill jag också beröras och gärna lära mig något nytt även om det inte är faktaböcker.
Tänkte lista några av dom bästa böcker jag läst.


Till minne av Ivar - "Kämparnas konung"


Ivar - Kämparnas konung

Ivar - Kämparnas konung
Ivar var en liten kille som drabbades av en cancer- sjukdom med namnet neuroblastom. Han var en modig kille som inte fick leva så länge, och som utvecklade en fantastisk personlighet, mitt under smärta, behandlingar och undersökningar. Han ville alltid att solen skulle skina och att alla skulle vara glada. Den 3 juni 1998 somnade han in i mammas armar. En månad efter sin treårsdag.

Ivars mamma har skrivit en bok om Ivar, "Kämparnas konung". Det är en bok om den eviga saknaden. Men också en bok som gör att vi andra kanske kan förstå saknaden och som får oss att ta vara på de små stunderna i livet. En bok om barn och cancer.


Min åsikt: Detta är helt klart den som ligger högst upp på listan.
Fruktansvärd och hemsk, jag tror aldrig jag gråtit så mycket som jag gjorde då ja läste denna boken. Men fan va bra den är, alla borde läsa den. Den gör definitivt att man inte tar sina nära och kära för givet. Jag beställde den på barncancerfonden och jag tror inte den kostade mer än omkring 60:- och allt går naturligtvis till barncancerfonden!GÖMMER SIG BAKOM EN MASK 

"Levande bränd": Hon kallar sig Souad och är född i slutet av femtiotalet i en liten by på Västbanken. Hon växer upp i männens värld där kvinnor ingenting är värda, där de behandlas sämre än husdjuren. Hennes stora dröm är att bli tidigt bortgift, då får hon lite större frihet. Men det är inte hennes tur ännu, först måste hennes äldre syster få en man. Från terrassen ser Souad sin stilige granne och blir förälskad. Hon ger sig åt honom och han lovar att tala med hennes far om äktenskap. När han sviker henne vet hon att hon blivit en skam för sin familj, bara hennes död kan rädda deras ära nu.
Svårt bränd överlever Souad och räddas av en organisation till ett nytt liv. Hon berättar sin fruktansvärda historia, i alla de kvinnors namn som runt om i världen riskerar att bli offer för det som kallas »hedersmord«.

Min åsikt:
Superbra men hemsk bok. Man får en stor insikt i hur många landar på Västbanken ser på en kvinna. Som det lägsta rang. Den enda gången flickorna får uppleva fysisk kontakt är då dom blir slagna. Helt klart läsvärd!  "Berätta inte för någon" De var unga och nygifta, förälskade och lyckliga. Men den romantiska kvällen slutar i tragik. I åtta år har doktor David Beck plågats av sina minnen.- det månbelysta vattnet, de hjärtskärande skriken. Den kväll han såg sin hustru Elizabeth för sista gången innan hon fördes bort av okända personer. Beskedet om att hennes döda kropp återfunnits och att gärningsmannen antas vara en fruktad seriemördare. En kväll får han ett överraskande mejl - ett meddelande som ingen annan än Elizabeth kan ha skrivit. Nu väcks hoppet om att hon fortfarande lever. Berätta inte för någon - så lyder varningen i mejlet. Nu kastar sig David huvudstupa in i ett desperat och livsfarligt sökande efter sanningen och efter Elizabeth, den enda kvinna han älskat. Och snart är han misstänkt för hustrumord ...

Min åsikt: Det var faktiskt inte alls längesedan jag läste denna. En av dom få "påhittade" böcker jag läst och den blev snabbt en av mina favoriter. Passar nog dom flesta som gillar thriller. Finns nu även på film men så bra som boken var så är jag tveksam om jag verkligen víll se filmen. Kommer säkert bara bli besviken då.


"Enligt Maria Magdalena"
Maria Magdalena var den främsta av Jesus kvinnliga lärjungar. Hon finns omnämnd i de fyra evangelierna och var en av många kvinnor som fanns i Jesus närhet. I Marianne Fredrikssons tionde roman lämnar hon myten och träder fram som en levande kvinna med ett intressant öde, ett förflutet och en framtid och ger oss också en kvinnlig aspekt på kristendomen

Min åsikt: Jäkligt bra bok som berättar historien såsom den kan ha varit om kvinnan i bibeln som kallas "Maria från Magdala" Man behöver kanske inte vara troende för att läsa den men man måste definitivt ha lite koll på vilka dom "viktigaste" personerna i Nya Testamentet är. Jag är ju kristen och tyckte därför den var mkt intressant.
Detta var ju ganska kul :) Har läst så många böcker så jag kan inte dra alla favoriter på en gång men här är några av dom. just nu håller jag på med Katarina Janouch "Anhörig" som handlar om hur det är att vara anhörig åt en alkoholist. Har inte gjort något slående intryck än så länge men jag ska läsa ut den så får vi se vad summeringen av den blir sen!!!

Puss o Kram o ha en go nyårsafton. Kanske hörs senare.

Jippi

Shit, Jag har fått igång den, datorn funkar igen!!

Nu jävlar ska det bloggas :)

Vem tror du jag är??

Vem tror du att jag är?
En liten snorunge som bara är ute efter fyllor och one night stands.
En oseriös tjej som inte vet hur man stavar till mogen och seriös..
En slampig och lösaktig brud som inte vet hur man ska bete sig för att väcka intresse och äkta lust.
Ack så fel du har
Bara önskar jag kunde visa och säga det till dig. Mitt uppe i alla dina bekymmer och problem så stormar jag in och beter mig som ett svin för att sedan försvina ut lika fort igen,
Du ångrar dej.. Det gör inte jag!!!¨
Men jag mår dåligt för jag vet att du ångrar dej.

Jag är omtämksam och generös. Dom jag tycker om älskar jag mer än mig själv.
Jag är snäll och lugn, jo innerst inne är jag det..
Jag behöver stabilitet och trygghet i mitt liv, motsatsen till vad jag själv känner.
Nån som finns där som stöd och tröst!!
Nån som du.

Detta är så typiskt Bella. Så typiskt mig!!!

AHHH... Om du bara kunde läsa det här.

"Out of reach, so far, I never had your heart"


Hallelulja!!

Maybe I've been here before
I know this room, I've walked this floor
I used to live alone before I knew you
I've seen your flag on the marble arch
love is not a victory march
It's a cold and it's a broken hallelujah


There was a time you'd let me know
What's real and going on below
But now you never show it to me do you?
Remember when I moved in you?
The holy dark was moving too
And every breath we drew was hallelujah


Maybe there's a God above
And all I ever learned from love
Was how to shoot at someone who outdrew you
It's not a cry you can hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken hallelujah


Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

RSS 2.0