Lättbakad filmjölkslimpa

Här kommer det smarriga receptet =)
Fram med penna och papper (eller skrivare)
SHOOT:

1 limpa.  UGN: 175 grader

3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1½ dl lingonsylt
½ dl sirap
3 dl filmjölk
sesamfrön.

1) Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke

2) Tillsätt lingonsylt, sirap och filmjölk

Arbeta snabbt ihop degen, annars blir den seg.

3) Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter. Släta till ytan

Strö över semsamfrön.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 min.

Stjälp upp brödet ur formen och låt det svalna på galler under bakduk.

Njut !!!!!!

Brödet går att frysa. Tina det sen i påsen i rumstemp.


Ps. sist hade jag lite russin och lite linfrö i med, det blir nog smaskigt =)

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0