Lättbakad filmjölkslimpa
Här kommer det smarriga receptet =)
Fram med penna och papper (eller skrivare)
SHOOT:
1 limpa. UGN: 175 grader
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1½ dl lingonsylt
½ dl sirap
3 dl filmjölk
sesamfrön.
1) Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke
2) Tillsätt lingonsylt, sirap och filmjölk
Arbeta snabbt ihop degen, annars blir den seg.
3) Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter. Släta till ytan
Strö över semsamfrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 60 min.
Stjälp upp brödet ur formen och låt det svalna på galler under bakduk.
Njut !!!!!!
Brödet går att frysa. Tina det sen i påsen i rumstemp.
Ps. sist hade jag lite russin och lite linfrö i med, det blir nog smaskigt =)
Kommentarer
Trackback