Från egypten, del 1

Det blir ju lite krångligare att blogga om denna resan eftersom att jag dels vill blogga om hur vi hade det och vad vi gjorde där nere samtidigt som jag förstår att en del undrar om vi påverkades nämnvärt/ vad som hände där nere i dessa demonstrationstider.

Jag gör ett försök helt enkelt.

När vi åkte ner i Fredags var iaf inte jag speciellt nervös.
Jag o mamma har ju varit i Hurghada en gång tidigare för cirka 5 år sen och jag visste att semesterorten ligger ganska avskärmad på kusten långt ifrån närmsta "storstad".

Så även om Demonstrationerna tog fart i Kairo redan på onsdagen innan vi skulle åka så tänkte jag att "ja, ja det är ju långt som tjyven dit (4-6 timmar med bil typ)"

På Fredagen då vi kom ner var allt relativt lugnt och jag vill inte påstå att vi i Hurghada direkt märkte nåt av det som hände förutom att internet och sms funktionen var nedstängt.

Visst sörjde vi när vi på välkomstmötet hörde att alla resor till Kairo var inställda (därmed pyramiderna) eftersom det var nåt jag o J planerat att göra men samtidigt fick vi höra att Luxor skulle vara minst lika bra med mycket att se. Dessutom sa reseledaren att läget i Kairo mkt väl kunde ändras under de närmsta dagarna och då skulle ju pyramid utflykterna starta igen....

Lördagens dag flöt på o vi spenderade tid på stranden.
På kvällen vid 19 tiden fick vi sms från fritidsresor om att läger i kairo var fortsatt orligt men att det var lugnt i Hurghada så då svirade vi om o gick ut och åt på en närliggande restaurang.
När vi vid 21 tiden kom ut från restaurangen märkte vi rätt fort på affärsägarna och lokalbefolkningen på gatan att någonting var på G.

Det var så spänt i luften att man nästan kunde nudda det och överallt stod små eller stora grupper av männsikor och pratade. De flesta affärer var stängda och ägarna stod utanför, redo att försvara sig med både det ena och andra tillhygget.

Vi skyndade oss hem med en rädd liten Wilma och nervösa blickar..
Resten av kvällen spenderade vi på hotellet och kl 1 på natten fick vi ett nytt sms om att läget i Hurghada var spänt och att vi bör stanna på hotellområdet hädanefter.

Två helt olika sms alltså på mindre än 6 timmar?!?!?!?!

På Söndagsmorgon rusade jag o J ner i lobbyn på hotellet för att få en chans att tala med guiden som skulle befinna sig där vid 11. Det var en massa oroliga och nervösa resenärer som hade samlats där och då jag pratade med en man fick jag höra att han redan kvällen innan hade varit ute och promenerat med sin vän och lite längre upp på gatan gått rakt in en grupp människor som demonstrerat. Dom hade varit utrsutad med stenar, järnrör och knivar...

En annan kvinna berättade om ett par som hon talat med som åkt med taxi mot en närliggande stad på Lördagen på dagen. Men taxin hade fått vända då den blev stenad av männsikor som demonstrerade.

En tredje dam berättade att hon stått på balkongen på natten ( mellan lörd. och söndag) och då sett människor gå förbi och skrika och demonstrera utrustade med bland annat samurraj svärd.

Jag som tidigare varit så lugn började också få lite högre puls när jag hörde detta, speciellt med tanke på att vi hade två barn med oss..

När Guiden väl kom blev jag inte direkt lugnare. Alla resenärer som samlats i lobbyn fullkomligt dök över henne och ropade desperat ut sina frågor om vad som pågick osv.
Guidens svar blev att det fortf. var okej att gå ut på dagen och att vi skulle vara lugna (keeeh????) och sen stanna på hotellområdet när det började mörkna.

Patetiskt svar enligt mig... att det inte var lugnt fattade vi ju.

Iaf så kom vi fram till att vi nog vågade oss ner till stranden eftersom den låg inom hotellområdet.
Så där spenderade vi Söndagen.

Jag minns inte exakt men jag tror att vi fick ytterligare något sms på Söndagkvällen om att vi skulle vara lugna och bla, bla, bla....

Allting lugnade som tur var ner sig lite och vi märkte inte direkt av nåt som hände.
Men sen dök nästa problem upp...
Börsen stängde vilket innebar att bankerna stängde.
Och även om bankomaterna visserligen var öppna så tog jag pengarna där i fort slut eftersom att ingen fyllde på dem.

Detta ledde till att vi började så småningom få ont om pengar....

Nehepp, nu får jag fortsätta imorgon för mina ögonlock är tunga efter en lååång dag med jobb ock skola från 10-22.30!!
To be continued alltså ;)

Bjuder på en bild på en lejonfisk från ett stort akvarie som vi besökte...

Kommentarer
Postat av: Anki

Spännande, väntar på en fortsättning :)

2011-02-08 @ 15:29:44
URL: http://therosehasitsthorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0